Geschiedenis

Boerengolf® vanaf het begin

De Boerengolf®-sport is bedacht in de Achterhoek bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde. Op de weilanden van deze boerderij werd op 1e Paasdag 1999 Boerengolf® voor het eerst gespeeld met de buurt van bedenker Peter Weenink. Eerst op een baan met 18 holes. Sinds die tijd is het spel gegroeid naar een internationale sport en verder geperfectioneerd. Maar 1 ding is hetzelfde gebleven: de sport geeft veel plezier. Iedereen kan het spelen.

 Het idee en de uitvinding
“Vaak is een frustratie de drijfveer voor het oplossen van een probleem of het vervullen van een wens. Mijn wens was een keer golf spelen op een grote golfbaan. Maar zonder een flinke portemonnee met geld of lidmaatschap en geen golfvaardigheidsbewijs kom je de baan niet op. Een frustratie was geboren.”

“In elk creatief mens schuilt vindingrijkheid. En eenmaal thuis bedacht ik: land is niet het probleem. Met een eigen boerderij is er genoeg. Alleen die kleine golfballetjes vind je niet terug in een weiland waar koeien lopen. De oplossing: een grotere bal. Het maken en onderhouden van een ’green’, kost veel tijd en maakt golfen duur. Bij Boerengolf® is de baan een weiland. En een hole? Die is snel gemaakt met een melkemmer in de grond en een vlag erbij!”

Ranglijst (gemiddeld aantal slagen)

Mart Groeneweg 65
Ruud Jansen 66
Hans Fransen 66
Judith de Jong 67
Klaas Vriezen 67
Bekijk ranking