Spelregels

Boerengolf® is een balspel, waarbij een leren bal (diameter 14 cm) met een Boerengolf® club bij de afslag (een blauwe vlag) wordt weggeslagen in de richting van een met rode vlag gemarkeerd put of hole. De hole is een emmer ø 20 cm in de grond. Doel van Boerengolf® is om de bal in zo min mogelijk aantal slagen in een emmer te doen belanden. Een Boerengolf® baan heeft meestal 10 holes.

  • Bij Boerengolf® spelen twee teams tegen elkaar.
  • Een team bestaat uit maximaal 5 personen.
  • Elk team heeft een eigen bal en een Boerengolf® club (een golfstok met klomp).
  • De groep die het verst van de Hole verwijderd is, is aan slag.
  • Binnen een team zijn spelers na elkaar aan de beurt.
  • Het spel of een wedstrijd begint met een afslag.
  • Team 1 slaat de bal vanaf het afslag punt en vervolgens team 2.
  • De bal die dan het verst van de put is verwijderd wordt geslagen.

De bal mag altijd een clublengte verplaatst worden, maar nooit zo dat de bal dichter bij de put komt te liggen. Een hole is gemaakt als de bal in emmer is geslagen. Voor de afslag na een hole wordt de bal 4 meter in de richting van de volgende hole gelegd.

Aantal slagen worden bijgehouden op een wedstrijd formulier of in de gratis Boerengolf®-App. Op het wedstrijdformulier worden de namen van de teamleden ingevuld. Onder de nummers van de holes (1 t/m 10) wordt het aantal slagen per hole bijgehouden door te turven. Het team dat het minste aantal slagen heeft, is winnaar.

Spelvarianten
Boerengolf® kan ook individueel gespeeld worden. Elke speler heeft dan een eigen Boerengolf® club en een Boerengolf® bal. Wederom is het de bedoeling om met zo min mogelijk slagen de Boerengolfbaan te slaan De speler houdt zijn eigen score bij en meestal ook van de tegenstander.

Competities en wedstrijden
Op meerdere plekken in Nederland en daarbuiten zijn wedstrijden en competities, zie wedstrijd kalender.

Leuke spelvarianten
Voor speciale gelegenheden, bedrijfsuitjes of kinderfeestjes, zijn er spelvarianten mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden en arrangementen.

 

Ranglijst (gemiddeld aantal slagen)

Mart Groeneweg 65
Ruud Jansen 66
Hans Fransen 66
Judith de Jong 67
Klaas Vriezen 67
Bekijk ranking